Strona główna

Strona główna

Blog navigation

Najnowsze posty

Krwawniki – idealne rośliny na suche rabaty
Krwawniki – idealne rośliny na suche rabaty
217 wyświetlenia 0 Lubię

Pięknie kwitnące przez całe lato, odporne na suszę i łatwe w pielęgnacji.

czytaj więcej
10 najciekawszych wczesnowiosennych bylin
10 najciekawszych wczesnowiosennych bylin
1150 wyświetlenia 1 Lubię

Rośliny, które rozkwitają w ogrodzie, zapowiadając nadejście wiosny.

czytaj więcej
Biały raj - klasyczna elegancja w ogrodzie
Biały raj - klasyczna elegancja w ogrodzie
870 wyświetlenia 1 Lubię

Urok i piękno ogrodowych rabat dzięki białym bylinom. Dlaczego warto postawić na tę ponadczasową kombinację.

czytaj więcej
Wysokie trawy ozdobne
Wysokie trawy ozdobne
567 wyświetlenia 1 Lubię

Odkryj magię wysokich traw ozdobnych. Dlaczego warto wprowadzić je do swojego ogrodu.

czytaj więcej
Jak zabezpieczyć trawy na zimę?
Jak zabezpieczyć trawy na zimę?
387 wyświetlenia 3 Lubię

Jak chronić trawy ozdobne przed mrozem, by zdobiły nasze ogrody przez wiele lat.

czytaj więcej

Polityka Prywatności.

Postanowienia ogólne.

1. Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem Sklepu internetowego www.byliny.farm są Wojciech Borowski i Magdalena Borowska prowadzący Gospodarstwo rolne na podstawie wpisu do ewidencji producentów rolnych pod numerem 069564345, z siedzibą: Stary Łom 62, 59-225 Chojnów.

2. Z Administratorem można kontaktować się:
 - pocztą na adres: Stary Łom 62, 59-225 Chojnów
 - pocztą elektroniczną na adres e-mail: biuro@byliny.farm
 - telefonicznie na numer: +48 511 55 41 55, +48 514 35 41 55

3. Dane osobowe Klienta są przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanym dalej „Rozporządzeniem”, Ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

4. Wykorzystanie danych osobowych Klientów ogranicza się do niezbędnego minimum wymaganego do realizacji zamówień.
Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, że zbierane przez niego dane są przetwarzane zgodnie z prawem; zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami; oraz przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.

Cel i zakres zbierania danych osobowych.

1. Celem zbierania danych osobowych przez Administratora jest:
- zawarcie i realizacja Umowy sprzedaży lub umowy o świadczenie Usługi Elektronicznej
- bieżąca komunikacja w sprawach związanych ze złożonymi zamówieniami
- marketing bezpośredni własnych produktów

2. Dane osobowe Klientów, którzy wyrazili chęć otrzymywania Newslettera są wykorzystywane również do informowania o promocjach i nowościach w naszym sklepie. W każdym momencie Klient może cofnąć swoją zgodę na otrzymywanie Newslettera.

3. Administrator pozyskuje i przetwarza dane osobowe Klienta t.j. : imię, nazwisko, adres, adres e- mail, numer telefonu oraz dodatkowo nazwę firmy i numer identyfikacji podatkowej (NIP) - jeśli te dane są niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży.
Podanie przez Ciebie wyżej wymienionych danych osobowych jest dobrowolne, jednak niezbędne do zawarcia i realizacji Umowy sprzedaży.

4. Dane osobowe Klientów przetwarzane w Sklepie internetowym mogą być przekazywane innym osobom, przy pomocy których świadczone są usługi m.in.:
- wybranemu przewoźnikowi lub pośrednikowi realizującemu przesyłki na zlecenie Administratora
- podmiotom obsługującym płatności elektroniczne lub kartą płatniczą


Prawo kontroli i dostępu do przekazanych danych osobowych.

1. Klient ma prawo dostępu do danych osobowych przetwarzanych w Sklepie internetowym, prawo żądania ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia tych danych, a w uzasadnionych przypadkach prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.

2. Klient ma możliwość samodzielnej kontroli swoich danych osobowych, poprzez ich modyfikowanie, uzupełnianie i usuwanie w odpowiednim do tego miejscu w Sklepie internetowym, dostępnym po zalogowaniu się na swoje konto.
Można także zwrócić się do Administratora na adrea e-mail: biuro@byliny.farm.

Cookie.


1. Informacje ogólne na temat plików Cookie.

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielki pliki tekstowe, wysyłane przez serwer, zapisywane i przechowywane po stronie użytkownika. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony z której pochodzą, czas ich przechowywania na urządzeniu końcowym oraz losowo wygenerowany, unikalny numer identyfikacyjny.

2. Polityka plików Cookie.

Pliki Cookie wykorzystywane są przede wszystkim w procesie składania zamówień. Pomagają również dostosować zawartość strony do preferencji użytkownika oraz w optymalizacji korzystania ze sklepu. Za ich pomocą tworzone są również anonimowe statystyki, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownicy korzystają ze sklepu, dzięki czemu możliwa jest poprawa struktury i zawartości stron.

3. Jakich plików Cookie używamy.

Wykorzystujemy dwa rodzaje plików Cookie - "sesyjne" i "stałe".

sesyjne - to pliki tymczasowe, które pozostają w urz adzeniu końcowym do momentu wylogowania się ze sklepu lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).

stałe - pliki te pozostają w urządzeniu użytkownika przez czas ustawiony w parametrach lub do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

 
4. Jak wyłączyć pliki cookie.
W wielu przypadkach przeglądarki internetowe standardowo dopuszczają zapisywanie ciasteczek. W każdym momencie użytkownik może dokonać zmiany w ustawieniach dotyczących plików cookie w celu blokowania ich zapisu w urządzeniu końcowym. 

Przeglądarka Firefox
Otwórz menu "narzędzia", wybierz "opcje", wybierz zakładkę "Prywatność".

Przeglądarka Chrome
Otwórz menu Chrome (prawy górny róg przeglądarki), wybierz "Ustawienia", „Prywatność”, a następnie „ustawienia treści”, wybierz "więcej informacji".

Przeglądarka Internet Explorer
Otwórz menu "narzędzia", wybierz "opcje internetowe", wybierz zakładkę "prywatność".

Przeglądarka Opera
Otwórz menu "Opera" (przycisk w lewym górnym rogu), wybierz "Ustawienia", wybierz "Wyczyść historię przeglądania...", wybierz "Zarządzaj ciasteczkami..."

Przeglądarka Safari
Otwórz menu "Safari", wybierz "Preferencje", wybierz zakładkę "Prywatność".

Przeglądarka urządzenia mobilnego
Sprawdź ustawienia / preferencje urządzenia mobilnego i używanej przeglądarki. W razie problemów odwiedź stronę internetową producenta urządzenia lub używanej przeglądarki.