Zakończyliśmy sprzedaż w sezonie 2019. Zapraszamy wiosną.

Polityka Prywatności.

Postanowienia ogólne.

1. Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem Sklepu internetowego www.byliny.farm są Wojciech Borowski i Magdalena Borowska prowadzący Gospodarstwo rolne na podstawie wpisu do ewidencji producentów rolnych pod numerem 069564345, z siedzibą: Stary Łom 62, 59-225 Chojnów.

2. Z Administratorem można kontaktować się:
 - pocztą na adres: Stary Łom 62, 59-225 Chojnów
 - pocztą elektroniczną na adres e-mail: biuro@byliny.farm
 - telefonicznie na numer: +48 511 55 41 55, +48 514 35 41 55

3. Dane osobowe Klienta są przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanym dalej „Rozporządzeniem”, Ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

4. Wykorzystanie danych osobowych Klientów ogranicza się do niezbędnego minimum wymaganego do realizacji zamówień.
Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, że zbierane przez niego dane są przetwarzane zgodnie z prawem; zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami; oraz przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.

Cel i zakres zbierania danych osobowych.

1. Celem zbierania danych osobowych przez Administratora jest:
- zawarcie i realizacja Umowy sprzedaży lub umowy o świadczenie Usługi Elektronicznej
- bieżąca komunikacja w sprawach związanych ze złożonymi zamówieniami
- marketing bezpośredni własnych produktów

2. Dane osobowe Klientów, którzy wyrazili chęć otrzymywania Newslettera są wykorzystywane również do informowania o promocjach i nowościach w naszym sklepie. W każdym momencie Klient może cofnąć swoją zgodę na otrzymywanie Newslettera.

3. Administrator pozyskuje i przetwarza dane osobowe Klienta t.j. : imię, nazwisko, adres, adres e- mail, numer telefonu oraz dodatkowo nazwę firmy i numer identyfikacji podatkowej (NIP) - jeśli te dane są niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży.
Podanie przez Ciebie wyżej wymienionych danych osobowych jest dobrowolne, jednak niezbędne do zawarcia i realizacji Umowy sprzedaży.

4. Dane osobowe Klientów przetwarzane w Sklepie internetowym mogą być przekazywane innym osobom, przy pomocy których świadczone są usługi m.in.:
- wybranemu przewoźnikowi lub pośrednikowi realizującemu przesyłki na zlecenie Administratora
- podmiotom obsługującym płatności elektroniczne lub kartą płatniczą


Prawo kontroli i dostępu do przekazanych danych osobowych.

1. Klient ma prawo dostępu do danych osobowych przetwarzanych w Sklepie internetowym, prawo żądania ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia tych danych, a w uzasadnionych przypadkach prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.

2. Klient ma możliwość samodzielnej kontroli swoich danych osobowych, poprzez ich modyfikowanie, uzupełnianie i usuwanie w odpowiednim do tego miejscu w Sklepie internetowym, dostępnym po zalogowaniu się na swoje konto.
Można także zwrócić się do Administratora na adrea e-mail: biuro@byliny.farm.

Cookie.


1. Informacje ogólne na temat plików Cookie.

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielki pliki tekstowe, wysyłane przez serwer, zapisywane i przechowywane po stronie użytkownika. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony z której pochodzą, czas ich przechowywania na urządzeniu końcowym oraz losowo wygenerowany, unikalny numer identyfikacyjny.

2. Polityka plików Cookie.

Pliki Cookie wykorzystywane są przede wszystkim w procesie składania zamówień. Pomagają również dostosować zawartość strony do preferencji użytkownika oraz w optymalizacji korzystania ze sklepu. Za ich pomocą tworzone są również anonimowe statystyki, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownicy korzystają ze sklepu, dzięki czemu możliwa jest poprawa struktury i zawartości stron.

3. Jakich plików Cookie używamy.

Wykorzystujemy dwa rodzaje plików Cookie - "sesyjne" i "stałe".

sesyjne - to pliki tymczasowe, które pozostają w urz adzeniu końcowym do momentu wylogowania się ze sklepu lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).

stałe - pliki te pozostają w urządzeniu użytkownika przez czas ustawiony w parametrach lub do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

 
4. Jak wyłączyć pliki cookie.
W wielu przypadkach przeglądarki internetowe standardowo dopuszczają zapisywanie ciasteczek. W każdym momencie użytkownik może dokonać zmiany w ustawieniach dotyczących plików cookie w celu blokowania ich zapisu w urządzeniu końcowym. 

Przeglądarka Firefox
Otwórz menu "narzędzia", wybierz "opcje", wybierz zakładkę "Prywatność".

Przeglądarka Chrome
Otwórz menu Chrome (prawy górny róg przeglądarki), wybierz "Ustawienia", „Prywatność”, a następnie „ustawienia treści”, wybierz "więcej informacji".

Przeglądarka Internet Explorer
Otwórz menu "narzędzia", wybierz "opcje internetowe", wybierz zakładkę "prywatność".

Przeglądarka Opera
Otwórz menu "Opera" (przycisk w lewym górnym rogu), wybierz "Ustawienia", wybierz "Wyczyść historię przeglądania...", wybierz "Zarządzaj ciasteczkami..."

Przeglądarka Safari
Otwórz menu "Safari", wybierz "Preferencje", wybierz zakładkę "Prywatność".

Przeglądarka urządzenia mobilnego
Sprawdź ustawienia / preferencje urządzenia mobilnego i używanej przeglądarki. W razie problemów odwiedź stronę internetową producenta urządzenia lub używanej przeglądarki.